понеделник, 26 декември 2011 г.

Новини

Продължението на хита "ТОР: Богът на гръмотевиците" се сдоби с нов режисьор

В началото на този месец бе оповестена новината, че поради разногласия със студиото Марвел, режисьорката Пати Дженкинс е отхвърлила офертата за режисура на продължението на тазгодишния триизмерен екшън "ТОР: Богът на гръмотевиците". 

Въпреки това, продуцентите не отмениха старта на снимките, който е насрочен за началото на 2012-та година, и обявиха преди около две седмици, че основни кандидати за овакантената от Дженкинс режисьорска позиция са Алън Тейлър и Даниъл Минахан, известни най-вече с работата си по телевизионни сериали като “Семейство Сопрано”, “Игра на тронове” и “Анатомията на Грей”. През изминалите десет дни двамата режисьори водиха активни преговори с Марвел, и сега вече е ясно кой от тях ще седне на режисьорския стол на “ТОР 2”.

Според официални източници от филмовото студио, продуцентите са се спрели на Алън Тейлър, който вече е провел няколко срещи със звездите от първата част, Крис Хемсуърт и Натали Портман, които от своя страна са потвърдили пред Марвел, че ще изпълнят отново главните роли на супергероя Тор и Джейн Фостър.

След като режисьорката Пати Дженкинс се оттегли официално от “ТОР 2”, Натали Портман публично изрази недоволството си от този факт, и веднага след това се появиха слухове, според които актрисата може и да не изпълни отново главната женска роля. Неофициални източници от Марвел обаче отрекоха тази информация и увериха, че Портман със сигурност ще бъде част от актьорския екип на продължението. Детайлите относно сюжета на “ТОР 2” все още се пазят в тайна, но според продуцента Кевин Фейги (“Х-мен”), филма ще се фокусира върху промените в Деветте светове, динамиката във взаимоотношенията между Тор и неговия баща, както и за общите му преживявания с героинята на Натали Портман, Джейн Фостър.

Няма коментари:

Публикуване на коментар